John Damsma

Musicus (dirigent, arrangeur en cellist)

Categorie: Dirigeren

Proefdirectie

In de tijd dat ik directeur van een muziekschool was vonden veel sollicitanten het, naast 1 of meerdere voorafgaande gesprekken, geven van een proefles als onderdeel van de sollicitatie maar raar. Immers, zij hadden toch een conservatoriumdiploma?

Ook met een potentiële nieuwe dirigent lijkt mij een gesprek, voorafgaande aan een eventuele proefdirectie erg belangrijk. Elkaar informeren over ambities, verwachtingen en koordoelstellingen bepaalt ook of een proefdirectie sowieso zin heeft. Moet je als koor natuurlijk wel helder geformuleerde (haalbare) artistieke doelstellingen hebben.

Oké, er is gepraat, het lijkt goed en er komt een proefdirectie. Waar let je op?

Is de kandidaat inhoudelijk goed voorbereid. Geeft de kandidaat effectieve feedback of is de feedback te algemeen (‘dat klonk beter’ of ‘hmm, niet zo goed’). Is de kandidaat vriendelijk maar wel beslist. Kan de kandidaat ook met de handen laten zien wat hij/zij wil? Heeft de kandidaat een prettig repetitietempo en, niet onbelangrijk, wat zegt je buikgevoel.

Vraag eventueel iemand van buiten erbij die kan adviseren.

Het mooiste zou zijn als je de mogelijk toekomstige dirigent een poosje op proef hebt en afsluit met een klein concertje. Kun je ook de stressbestendigheid beoordelen.

OVER DIRIGEREN

  • Dirigeren met een stok is wat anders dan dirigeren met een stok in de hand!
  • Veel dirigenten doen teveel!

    Overgedrag veroorzaakt ondergedrag. Maak je mede koor- en/of orkestleden medeverantwoordelijk door ze de ruimte te geven!

  • Dirigeren, pianospelen, vioolspelen, drummen, zingen enz. is geen doel maar een middel om muziek te maken
  • Dirigeren is net als tennis; wat je serveert krijg je terug!

  • De maat slaan kan iedereen leren maar dirigeren……………………..

 

© 2020 John Damsma

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑